دروپال چیست؟ بررسی مزایا و معایب Drupal

طراحی و ایجاد سایت در گذشته فرایند سخت، دشوار و زمانبری بود که امروزه با وجود نرم افزارهای مختلف و کاربردی این کار سریع و راحت انجام میشود. بسترهای متنوعی برای طراحی و مدیریت سایتهای مختلف وجود دارد که یادگیری و آشنایی با آنها شرایط بهتری را برای تولید و مدیریت وب سایتها فراهم میکند. بسیاری از کسب و کارهای امروزی بر بستر اینترنت انجام میشود که به همین منظور لازم است با مدلهای مختلف طراحی آن آشنا باشیم.
یکی از این پلتفرمهای مورد استفاده دروپال میباشد که بسیاری از افراد با استفاده از آن به مدیریت و سازماندهی سایت خود میپردازند.
دروپال چیست؟
دروپال یک نرم افزار مدیریت محتوا است که برای ساخت و مدیریت اقدامات مختلف در سایت استفاده میشود. با این نرم افزار میتوان فعالیتهای مختلفی از جمله درج مقاله، آگهی، نظارت، بروزرسانی و کنترل انجاد. در واقع این نرم افزار یک CMS محسوب میشود. سی ام اس به سیستمهای مدیریت محتوا میگویند که در کل به انجام امور مربوط به محتواها و مدیریت سایت اشاره میشود.
برای درک بهتر از نمونههای مشابه این CMSها میتوان به وردپرس و جوملا اشاره کرد که استفاده از آنها به کدنویسی نیازی ندارد. دروپال به صورت Open Source میباشد که در صورت نیاز افراد میتوانند شخصی سازی کنند. این بستر بیشتر به منظور طراحی سایتهای مبتنی بر ارائه محتوا و مدیریت کاربران میباشد که میتوان نوشته، وبلاگ، محصول، عکس و… را در آن بارگذاری کرد. ساختار این پلتفرم بر اساس زبان برنامه نویسی PHP میباشد.
بررسی مزایا و معایب Drupal
هر پلتفرمی ویژگیهای مخصوص به خود را دارد که با استفاده از آنها شرایط راحت و کارآمدی فراهم میشود. از مزایای دروپال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- توانایی ساخت وب سایتهای مختلف
- پشتیبانی از زبان فارسی
- امنیت و کاربری مناسب
- متن باز و رایگان بودن
- امکان دسترسی به قالبهای مختلف
- شرایط مناسب برای استفاده از ماژولهای گوناگون
توانایی ساخت وب سایتهای مختلف
دروپال انعطاف پذیری بالایی دارد و میتوان با آن نمونه سایتهای مختلفی را طراحی و مدیریت کرد که از نمونههای مختلف آن میتوان به سایتهای دانشگاه آکسفورد، دانشگاه هاروارد، شرکت تسلا، پایگاه جهانی لینوکس، شرکت نفت توتال، پلیس فضای مجازی، شرکت مبین نت، شرکت ارتباطات زیر ساخت، پژوهشگاههای ملی مخابرات و موارد دیگر اشاره کرد که سرویسهای مختلفی را به مشتریان ارائه میدهند.
پشتیبانی از زبان فارسی
یکی از ویژگیهای کاربردی و مناسب برای ایران پشتیبانی این پلتفرم از زبان فارسی است که بسیار کارآمد است.
امنیت و کاربری مناسب
با توجه به کاربری مناسب و فراوانی که دروپال دارد از لحاظ امنیت نیز کارایی و عملکرد آن مناسب میباشد که بر اساس هر گزارشی در صدد رفع مشکل امنیتی برمیآیند. با توجه به امنیت بالایی که این نرم افزار ایجاد کرده است بیشتر سازمانهای دولتی برای ساخت و استفاده سایت از این بستر استفاده میکنند.
متن باز و کاربری رایگان
همانطور که اشاره کردیم دروپال یک نرم افزار منبع باز است که در صورت نیاز و به منظور سفارشی سازی میتوان کدنویسی آن را تغییر داد. به صورت کلی استفاده از این سیستم مدیریت محتوا رایگان میباشد که برای ایجاد ساختار، قالب و طراحیهای بیشتر و کاربردی لازم است که هزینههایی پرداخت شود.
امکان دسترسی به قالبهای مختلف
دروپال قالبهای رایگان و مختلفی برای ایجاد وب سایت مورد نظر دارد که در مقایسه با دیگر سیستمهای مدیریت محتوا تنوع کمتری دارد که نیاز به طراحیهای سفارشی دارد به همین منظور نسبت به دیگر CMSها هزینه آن بیشتر میباشد.
استفاده از ماژولهای گوناگون
ماژولها به صورت یک قابلیت مناسب به دروپال اضافه میشوند که امکانات و شرایط مناسبی را برای ما فراهم میکنند. با وجود ماژولهای مختلف میتوان طراحی و کاربری مناسبی ایجاد کرد.
معایب دروپال
نیازمند هاستیگ قوی
با توجه به ساختاری که دارد به سرور هاستینگ قوی نیازمند است به صورتی که از نسخه PHP و پایگاه داده به جهت ذخیره اطلاعات پشتیبانی کند.
عدم وجود پشتیبان متخصص
با توجه به اینکه دیگر نمونههای سیستم مدیریت محتوا از محبوبیت و طرفداری بیشتری برخوردار است متخصصین بسیاری در حوزههای مشابه داریم و پشتیبانی اختصاصی و مشخصی در این زمینه وجود ندارد یا کم است که این شرایط مشکل ساز است.
قالب و طرحهای محدود
قالبها و طرح های از پیش آماده شده برای دروپال تنوع کمتری دارد که نیاز به طراحی اختصاصی دارد.
دروپال و سئو
شاید تا به حال کلمهی سئو به گوشتان خورده باشد که شامل مجموعه اقداماتی به جهت افزایش رتبه سایت در رتبه بندیهای گوگل و سرچ بهتر در موتورهای جستوجو میباشد. با این حال استفاده از تکنیکها و ابزارهای سئو در دروپال نیز صدق میکند و شرایط مناسبی برای سایتهای این بستر فراهم میکند.

نصب و استفاده از دروپال
برای طراحی و ساخت سایت کاربردی با نرم افزار دروپال باید آن را از سایت اصلی خود به صورت معتبر دانلود کرد و سپس بر روی هاست قوی آن را اجرا کرد. طراحی داخلی دروپال به صورت نوار ابزار کاربردی و محیط کاربری مناسبی است که میتوان به صورت شخصی سازی آنها را تغییر داد به این صورت که انعطاف بالایی دارد.
مقایسه دروپال با وردپرس
همانطور که در مطالب بالا اشاره شد دروپال و وردپرس نمونهای از CMSهای کاربردی میباشد که در مواردی شباهت و تفاوت هایی دارند.
از لحاظ کاربری در بازار هر دو آن شناخته شده و محبوب هستند اما از لحاظ تعداد استفاده نمونههای ساخته شده با وردپرس بیسیار زیاد و کاربردی میباشد.
رابط و محیط کاری در دروپال به نوعی سخت تر از ورپرس میباشد که استفاده از آن نیاز به افراد متخصص و کارآمد دارد که این نکات استفاده از وردپرس را بیشتر میکند.
از لحاظ امنیت هر دو اقدامات مناسبی دارند که به جهت مقایسه امنیت دروپال تا حدودی از وردپرس بیشتر و بهتر میباشد.
مقایسه دروپال با جوملا
امکانات و ویژگیهای سیستم مدیریت محتوای دروپال بیشتر و بهتر است جوملا میباشد که در مقابل کار با جوملا به صورتی راحت تر میباشد. از لحاظ بررسی ماژول پلتفرم دروپال ماژولهای مختلفی دارند که بستر مناسبی برای افراد ایجاد میکنند.
جمع بندی
نمونهها و مدلهای مختلفی از امکانات در جهت ساخت و ایجاد سایتها وجود دارد که با تحقیق و بررسی میتوان نمونه مناسب آن را انتخاب کرد. استفاده از دروپال بهتر است با بررسیهای کاربردی و مشخص انجام شود. تیم ما در سئو خوب همواره به شما در حل مسائل کمکتان میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید