گواهی SSL و تفاوت انواع آن، درباره HTTPS بیشتر بدانید
با پیشرفت کسب و کارهای اینترنتی استفاده از سایت و اپلیکیشنهای مختلف نیز بیشتر و کاربردی تر شده است که نیاز است برخی المانهای مختلف و مورد نیاز برای یک سایت کامل و پرکاربرد رعایت شود تا افراد به راحتی به کسب و کار خود بپردازند. همچنین در سایتهای فروشگاهی باید به بخش کاربران نیز توجه کرد که به راحتی به خرید خود بپردازند.
یکی از مهم ترین جنبههای هر سایتی ایجاد امنیت و دقت در رعایت آن است که با شیوههای مختلف و کاربردی میتوان این فرایند را انجام داد. در این مقاله به بررسی یکی از پرکاربرد ترین روش امنیت یعنی گواهی SSL میپردازیم. این گواهی به صورتهای مختلفی استفاده میشود که در ادامه انواع آن و نمونههای مختلف آن را بررسی میکنیم.
گواهی SSL چیست؟
ایجاد اتصال امن بین سایت سرویس دهنده و کاربر با استفاده از گواهی SSL تحقق مییابد. به گونه ای که هر کاربر با ورود به سایت باید از امنیت و اتصال آن اطمینان خاطر داشته باشد که وجود این گواهی تا حدودی به این امر کمک میکند. SSL مخفف کلمهی Secure Socket Layer میباشد که به معنی لایه امن و پروتکلی به جهت اتصال مطمئم بین کاربران و سایت میباشد.
استفاده از SSL هویت سایت ما را تائید میکند و همچنین بین صفحه سایت و مرورگر ایجاد میکند که به صورت کلی به حفظ اطلاعات و دیتاهای ما در مقابل اشخاص دیگری میپردازد. این گواهی SSL به صورت فایلهای کوچکی هستند که به منظور رمزگذاری اطلاعات دریافت شده توسط وب سایت استفاده میشود.
یک مثال ساده برای این کار میتوان به پرداختهای الکترونیکی در وبسایتها اشاره کرد که یکی از روشهای مطمئن شدن از درگاه پرداخت URL معتبر آن است. به زبان ساده تر وقتی ما این گوداهی را بر روی سایت خود نصب میکنیم در قسمت URL ما به جای HTTP حالت HTTPS قرار میگیرد که نشان دهنده اتصال امن و رمزگذاری شده بین مرورگر و سایت میباشد.
گواهی SSL چگونه کار میکند؟
همانطور که در مطالب بالا اشاره شد گواهی SSL به صورت فایلهای کوچکی است. وقتی ما وارد سایتی میشویم اطلاعات مورد نظر را صفحه به مرورگر ما ارسال میشوند و ما میتوانیم آنها را ببینیم که ممکن است در صورت عدم این گواهی اطلاعاتی که ما وارد میکنیم و یا دیتاهایی که دریافت میکنیم به راحتی در اختیار افراد مختلف به خصوص هکرها قرار بگیرد که وجود این گواهی SSL که به صورت فایل رمزگذاری شده است اجازه این کار را نمیدهد.
به صورت تخصصی SSL به صورت کدهای رمزنگاری شدهای که در صورت استفاده از آن و ارتباط بین سایت و سرور به صورت دیتاهای آشکار نمیباشد و حالت رمزگذاری شده دارد که فقط توسط دو طرف قابل خواندن و بررسی است.
برای درک بیشتر لازم است اطلاعاتی دربارهی HTTP بدانیم:
HTTP به صورت پروتکلی میباشد که هر تبادلی در این بستر وب بر پایه این پروتکل انجام میشود. هنگامی که درخواستی در موتور جستوجو انجام میشود اطلاعات مختلفی از محتواها، عکس، فیلم و فایلهای مختلف بررسی میشوند و تبادلی بین کاربران و سرورها ایجاد میشود.
گواهی SSL چه اطلاعاتی را شامل میشود؟
این اطلاعات موجود در SSL را مرورگر بررسی میکند و در نهایت این اقدامات سایت ما را تایید میکند که این اطلاعات شامل موارد زیر میشود:
- دامنه سایت
- زیر دامنههای مرتبط
- امضای دیجیتال
- تاریخ و مرجع صدور گواهینامهب
- کلید عموی گواهی SSL (کلید خصوصی نمایش داده نمیشود)
- نام سازمان و شخصی که SSL برای آن صادر شده است
اهمیت استفاده از گواهی SSL
هدف اصلی این گواهی ایجاد امنیت در جهت جمع آوری اطلاعات است به عنوان مثال این اطلاعات شامل نام و آدرس مشتریان، اطلاعات و تراکنشهای بانکی، شماره تلفنها، اسناد حقوقی و مدارک، مدارک پزشکی و دیتاهای مختلف دیگر میباشد که با نصب گواهی SSL ایمنی مناسبی در جهت حفظ و نگهداری آنها ایجاد میشود.
از دیگر نکات مثبت استفاده از این گواهی جلب اطمینان و اعتماد کاربران میباشد که در کل هر اقدامی به منظور ایجاد امنیت کاربران بیشتری به سمت سایت ما روانه میکند.
در بحث تکنیکهای سئو المانهای مختلفی وجود دارد که به کارگیری گواهی SSL نیز یک ویژگی خوب و تاثیر گذار برای بهبود رتبه و سئو سایت میشود.
انواع گواهی SSL
SSL ها شامل مدلها و انواع مختلفی است که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- گواهی استاندارد و معتبر دامنه (DV SSL)
- گواهی معتبر سازمانی (OV SSL)
- گواهی پیشرفته توسعه یافته (EV SSL)
گواهی DV SSL
این نوع از گواهی SSL کم هزینه ترین نوع آن میباشد که نمونه مناسبی برای پروژههای شخصی میباشد که توسط شرکت لهستانی در انواع تک دامنه و چند دامنه استفاده میشود همچنین به راحتی میتوان آن را صادر کرد.
گواهی OV SSL
سایتهای تجاری مختلفی که به سطح بالایی از گواهی SSL نیاز دارند میتوانند از این گواهی استفاده کنند به صورتیکه این نوع آدرس و مکان صاحب سایت را تایید میکند.
گواهی EV SSL
نمونه سایتهای مختلفی که در آنها تبادلات و تراکنشهای مالی صورت میگیرد نیاز به نوع پیشرفته این گواهیها دارد که کاربران باید به هنگام این تراکنشها به علامت HTTPS و آیکون قفل در قسمت URL سایت توجه کنند.
نصب گواهی SSL
نصب و قرار دهی گواهی SSL به صورت رایگان از طریق هاست امکان پذیر است که برای این کار باید مراحلی طی شود تا این اتصال به درستی برقرار شود. برای نصب گواهی SSL لازم است یک کلید خصوصی به جهت رمزگشایی ایجاد شود که برای این کار از قسمت SSL/TLS اقدام میکنیم.
به صورت کلی این SSL ها توسط شرکتهایی ارائه میشوند که باید آنها را تهیه کرد. در این بخش یک بلوک رمزگذاری شده به شرکت ارائه دهنده SSL ارسال میشود که شاکل اطلاعات دامنه، نام سازمان و کلید عمومی است که پس از تایید شرکت واسط میتوان آن را نصب کرد. در ادامه گواهی دریافت شده را آپلود میکنیم و در نهایت آن را فعال میکنیم.
جمع بندی
همهی این اقدامات به جهت بهبود سایت در بخش سئو آن میباشد که لازم است به درستی و توسظ افراد متخصص اقدام به این کار کرد. مشاورین ما در سئو خوب بهترین خدمات را برای طراحی سایت و انجام خدمات سئو آن انجام میدهند که میتوانید با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید