معرفی كامل و مقايسه جوملا، وردپرس و دروپال
رشد روزافزون شبکههای مختلف اجتماعی و همچنین راه اندازی سایتهای مختلف در بستر اینترنت شرایط را برای خلق نمونههای مختلف و متنوع فراهم کرده است. امروزه از کوچک ترین کار روزمره ما تا بزرگترین فعالیتهای ما در بستر اینترنت انجام میشود که به همین منظور نیاز است با انواع این شرایط و ویژگیها آشنا باشیم. وجود سایتها و شبکههای مختلف به بهتر و سریع تر انجام شدن کارها کمک میکند.
به همین منظور پلتفرمهای مختلفی برای راه اندازی و طراحی سایت های متنوع ایجاد شده است که با بررسی مدلهای مختلفی که دارند میتوان از نمونه مناسب و ورد نظر خود برای بهبود کاری استفاده کرد. بسترهای مختلفی برای طراحی سایت وجود دارد که به معرفی کامل و مقایسه جوملا، وردپرس و دروپال میپردازیم.
سیستم مدیریت محتوا چیست؟
برای معرفی انواع مختلف این بسترهای طراحی سایت و مقایسه انواع آنها با یکدیگر ابتدا باید به سیستم مدیریت محتوا اشاره کرد. به این منظور که جوملا، وردپرس و دروپال همان CMS میباشند که به معنی سیستم مدیریت محتوا. این نوع به ما در طراحی سایت بدون کدنویسی کمک میکنند و اساس کار آنها ایجاد شرایط راحت و کاربردی برای طراحی سایت میباشد که به راحتی میتوان متن، عکس، نوشته، فایل، ویدئو، محصول و … را در اینترنت بارگذاری و یک سایت کاملی را بارگذاری کرد.
مهم ترین این نوع سیستمهای مدیریت محتوا جوملا، وردپرس و دروپال است که هر کدام شرایط و ویژگیهای خود را دارند و ما با توجه به هدف و سلیقهای که در نظر داریم میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
در حالت کلی و قبل از مقایسه انواع مختلف CMS ها از مزایای کلی آنها میتوان به کاربری راحت تر، هزینه کم راه اندازی، قابلیت انجام فعالیتهای مختلف، دارای کنترل پنل و هر اقدام و کارایی که ما برای سایت و کسب وکار خود لازم داریم با استفاده از این سیستمها انجام میشود.
معرفی جوملا، وردپرس و دروپال
برای بررسی کلی نمونههای مختلفی از این بسترهای طراحی سایت وجود دارد که در این بخش به بررسی این 3 مورد میپردازیم و در نهایت آنها را مقایسه میکنیم تا تصمیم بهتری برای طراحی سایت هدفمند بگیریم.
معرفی جوملا
جوملا یک بستر مناسب به عنوان CMS برای طراحی سایت میباشد که کاربری راحتی به نسبت با انجام کدنویسیهای مختلف دارد. به صورت کلی این نوع رایگان و منبع باز است و برای طراحی سایت در زمینههای مختلفی چون سایتهای فروشگاهی، خبری، شرکتی، اپلیکیشنهای مختلف، سایتهای سازمانی و … کاربرد دارد.
یک ویژگی مناسب و خوبی که جوملا دارد پشتیبانی از زبانهای روز دنیا است که به طبع کاربری آن را بهتر و زیادتر میکند این اقدام باعث استقبال از این CMS در سطح کشورهای مختلف میشود.
معرفی وردپرس
محبوب ترین و بیشترین استفاده از این سیستمهای مدیریت محتوا با استفاده از وردپرس ایجاد میشود به این منظور که کاربری راحت و سادهای دارد و همچنین قابلیتهای مختلف و متنوع آن دست ما را برای طراحی سایت استاندارد و زیبا باز گذاشته است.
در بررسی و مقایسه جوملا، وردپرس و دروپال میتوان به موارد مختلفی اشاره کرد. وردپرس با زبان برنامه نویسی PHP طراحی و تولید شده و همچنین پنل مدیریتی سادهای دارد و میتوان با آن سایتهایی در زمینههای مختلف فروشگاهی، وبلاگ نویسی، شرکتی و… ایجاد کرد.
برای طراحی سایت با وردپرس میتوان از قالبهای مختلفی استفاده کرد همچنین به صورت شخصی نیز امکان طراحی وجود دارد. تمها و قالبهای مختلفی برای وردپرس وجود دارد که به جهت طراحی سایتهای شخصی بسیار کاربردی است.
معرفی دروپال
دروپال نیز مانند دیگر بسترهای طراحی سایت قالبهای آماده مختلفی دارد که به نسبت دیگر CMS ها کمتر از آن استفاده میشود. البته به نسبت به دیگر سیستمها قالبهای کمتری دارد که به همین منظور استفاده از آن کمتر میباشد.
از دروپال میتوان برای طراحی سایتهای خبری، دانلود، سازمانی و… استفاده کرد که از ویژگیهای آن میتوان به امنیت بالایی که دارد اشاره کرد.
مقایسه جوملا، وردپرس و دروپال
هر کدام از این سیستمهای گفته شده شرایط و ویژگی مخصوص به خودی دارند همچنین بررسی مزایا و معایب آن به انتخاب نمونه درست برای طراحی سایت کمک میکند که لازم است با شرایط آنها باشیم تا تصمیم درستی بگیریم.
مزایا استفاده از جوملا
- استفاده راحت و کاربردی
- رایگان و منبع باز
- قالب و افزونههای مختلف
- کاربری متنوع
مزایای وردپرس
- پنل کاربری ساده و راحت
- قالبها و افزونههای بسیار متنوع و قابلیت شخصی سازی
- سرعت بالای نصب و طراحی
- حجم کم و مناسب
مزایا دروپال
- امنیت بالا
- پشتیبانی مناسب
- سرعت مناسب
تا به الان با ویژگیها و مزایای جوملا، وردپرس و دروپال آشنا شدیم و در ادامه مقایسه کلی از این سیستمها میکنیم.
برای بررسی جوملا، وردپرس و دروپال و مقایسه آنها در ابتدا به نصب آنها میپردازیم که در کل باید بر روی هاست مناسبی که تهیه دیدیم نصب شوند. برای نصب آنها از سایت مرجع خود استفاده میکنیم و بر روی هاست آنها را راه اندازی میکنیم.
همانطور که میدانید برای استفاده از این سیستمها باید از قالبها و افزونههای مختلفی استفاده کرد که از لحاظ مقایسه نمونههای مختلف آن میتوان گفت این نوع قالبها و افزونههای مختلف در وردپرس بسیار متنوع تر و بیشتر از جوملا و دروپال میباشد.
از لحاظ کاربری و طراحی سایت راحت وردپرس به نسبت دیگر پلتفرمها کاربری مناسبی دارد و به راحتی میتوان آن را آموزش دید و با آن کار کرد.
بررسی امنیت این پلتفرمها از اهمیت ویژهای برخوردار است به همین منظور شرایط هر کدام از این سیستمهای مدیریت محتوا را بررسی میکنیم. وردپرس پلتفرمی است که بسیاری از هکرها آن را هدف قرار میدهند و به همین دلیل زیرساخت امنیتی آن بسیر قوی و مناسب است. همچنین به روزرسانیهای مختلفی دارد که این اقدام کمک بزرگی میباشد.
از لحاظ بررسی امنیت جومل نیز بسیار کاربردی عمل میکند و در برابر این ضربهها و حملههای امنیتی پاسخ مناسبی در نظر میگیرد.
دروپال یک پلتفرم مناسب برای مقابله با آسیبهای امنیتی است به این منظور که در بین دو نوع دیگر در بحث امنیت بسیار مناسب و اساسی عمل میکند. البته استفاده کم از این سیستم شاید آن را به پلتفرم امنی شناخته کرده است.
جمع بندی
با در نظر گرفتن شرایط مختلف و ویژگیهای مطرح شده میتوانید تصمیم مناسبی برای طراحی سایت خود بگیرید. مشاورین ما در سئو خوب برای راه اندازی کسب و کار شما و همچنین انجام امور سئو راهنماییهای مناسبی دارند.
دیدگاهتان را بنویسید