سایت مپ چیست؟ چرا باید از نقشه سایت استفاده کنیم؟
همانطور که میدانید هر سایت و شبکه اجتماعی نیاز به اقدامات مناسب به جهت بازدید و کاربری بالا و مناسب میباشد. فعالیتها و بررسیهای کاربردی مشخصی برای این کار وجود دارد که همهی اینها مربوط به اقدامات سئو میباشد. سئو مجموعه اقداماتی است که با استفاده از آنها رتبه و عملکرد سایت خود را بهبود میبخشیم به همین منظور باید فعالیتهای کاربردی انجام دهیم تا رباتهای گوگل به راحتی بر روی سایت بررسیهایی انجام دهند. یکی از این اقدامات ایجاد سایت مپ یا نقشه سایت میباشد و همانطور که از نامش پیدا است نقشه ای کامل از فعالیتها و بررسی سایت میباشد.
سایت مپ چیست؟
سایت مپ در واقع نقشه ای از کل صفحات سایت میباشد که ترتیب قرارگیری آنها را نمایش میدهد و به رباتهای گوگل امکان بررسی کامل و جامعی از شرایط سایت میدهد. همهی این اقدامات به منظور فهم و درک بهتر برای رباتهای گوگل است و در جهت افزایش رتبه سایت کمک میکند.
نقشه سایت به بررسی صفحات مهم سایت نیز کمک میکند و بخشهای مهم و مختلف آن را به درستی نمایان میکند. در واقع این سایت مپ فایلی متشکل از صفحات، تصاویر، فیلم، فایل و هر آنچه در وب سایت است میباشد که این فایل با فرمت xml میباشد و قرار دادن URL صفحات در این بخش به ایندکس شدن آنها کمک میکند.
ما با لینک سازی داخلی به رباتهای گوگل بقیه صفحات خود را نشان میدهیم که اگر در شرایطی این کار انجام نشود یا به صورت ضعیف باشد استفاده از سایت مپ کمک بزرگی به بحث سئو سایت ما میکند.
چرا باید از نقشه سایت استفاده کنیم؟
همانطور که گفتیم استفاده از این نقشه دید کلی و بهتری از ماهیت و ساختار سایت به ما، کاربران و رباتهای گوگل میدهد. علاوه بر اینها نقشه سایت موارد مختلفی چون اهمیت هر صفحه، توضیحات متا صفحات، آپدیتهای جدید، ارتباط صفحههای مختلف باهم، دسترسی مناسب کاربران به ساختار سایت و … را ایجاد میکند که برای بررسی بهتر بسیار کاربردی است.
انواع نقشه سایت
این نقشههای سایت با توجه به فرمتی که دارند به موارد زیر دسته بندی میشوند:
- سایت مپ XML
- سایت مپ HTML
- سایت مپ TXT
- سایت مپ RSS
سایت مپ XML
این نوع اصلی ترین و پر کاربرد ترین برای سایتها میباشد که بیشتر به جهت دید مناسب برای رباتهای گوگل استفاده میشود که آنها به راحتی به صفحات و ساختار سایت ما دسترسی پیدا کنند. این نوع در فایل Robots.txt قرار میگیرد که شامل کد نویسیها میباشد.
سایت مپ HTML
این نمونه بیشتر برای کاربران و دید مناسب آنها از چگونگی ساختار سایت میباشد که معمولا در محتوای سایت قرار میگیرد و افراد به راحتی آن را مشاهده میکنند.
یک نمونه دیگر برای این نوع از سایت مپها دسته بندی بر اساس محتوای آن میباشد که پیش فرض آن برای صفحات سایت میباشد و نمونههای دیگر آن در رابطه با مپ ویدئو، مپ تصاویر وخبری میباشد.
به عنوان مثال سایت مپ تصاویر به ایندکس بهتر تصاویر سایت و قرار گرفتن آنها در Google Image کمک میکند.
چگونگی ساخت سایت مپ
برای ساخت و استفاده از نقشه سایت با توجه به سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS روشهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
به صورت کلی ساخت سایت مپ به دو روش استفاده از ابزارهای آنلاین و یا کدنویسی و به کار گیری پلاگینها انجام میشود یک نکته برای در هنگام ساخت نقشه سایت میباشد و آن اینکه هر تغییری که بعد از ساخت اولیه در سایت رخ میدهد باید دوباره در سایت مپ اعمال شود.
ساخت نقشه سایت در وردپرس
همانطور که گفتیم بر اساس CMS ای که داریم روش ساخت آن نیز متفاوت است به همین منظور برای ساخت نقشه در وردپرس از افزونهها باید استفاده کنیم به عنوان مثال افزونههای Yoast Seo، Rank Math و Google XML Sitemaps کمک بزرگی برای ما هستند.
در قسمت پیشخوان وردپرس، بخش تنظیمات Yoast و قسمت قابلیتها دکمه نقشه سایت XML را فعال کنید. با فعال کردن این گزینه لینکی به جهت مشاهده نقشه سایت ایجاد میشود که با کلیک بر روی آن میتوانید نقشه مورد نظر را مشاهده کنید.
یک ویژگی مناسب ساخت سایت مپ با Yoast Seo حالت داینامیک آن میباشد به این منظور که با هر آپدیت و تغییری در سایت در این قسمت نیز اعمال میشود.
ساخت نقشه سایت با ابزارهای آنلاین
در برخی از ساختارهای سایت امکان استفاده از افزونهها وجود ندارد که برای این کار میتوان از ابزارها و سایتهای آنلاین استفاده کرد. یکی از مناسب ترین این سایتها xml-sitemaps میباشد که به صورت رایگان نقشه سایت برای ما ایجاد میکند.
برای استفاده از این ابزار آنلاین دامنه سایت را وارد میکنیم سپس خود سایت مپ ما را میسازد و پس از آن امکان دانلود را برای ما فراهم میکند حال باید این فایل را در یکی از صفحات سایت خود آپلود کنیم.
معرفی سایت مپ به گوگل
پس از همهی این اقدامات که در جهت سئو سایت میباشد باید سایت مپ خود را به گوگل بفهمانیم به این دلیل که به صورت خودکار به دنبال نقشه سایت نمیگردند پس برای این کار میتوان از گوگل سرچ کنسول استفاده کرد.
برای ثبت سایت مپ در سرچ کنسول باید پس از وارد شدن به آن در نوار سمت چپ قسمت Sitemaps وجود دارد که آدرس فایل خود را در آن قرار میدهید و بر روی دکمه Submit کلیک کنید. دریافت پیام Successfully به معنی تائید سایت شما توسط گوگل میباشد.
در قسمت SEE INDEX COVERAGE میتوانید گزارشات سایت مپ را مشاهده کنید که تعداد صفحات ایندکس شده و نشده را نمایش میهد که به متخصصین سئو در جهت خدمات سئو کمک بزرگی میکند.
محدودیت در نقشه سایتسایت
یکی از نکات مورد بررسی در سایت مپ محدودیت در اندازه آن میباشد به این معنی که تعداد صفحههای سایت بیشتر از ۵۰۰۰۰ نباشد و اندازه آن نیز کمتر از ۵۰ مگابایت باشد که در صورت اندازه های بالاتر از این مقادیر توصیه این است که از چند سایت مپ استفاده شود.
جمع بندی
به کارگیری المانهای مختلف در بحث طراحی سایت و انجام خدمات سئو به بهبود سایت و بخشهای مختلف آن کمک میکند. میتوانید از خدمات سایت سئو خوب برای مشاوره در کسب و کارهای خود و بهبود شرایط سایت استفاده کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
چه محتوا ی خوبیه. امیدوارم به سئو سایتم کمک کنه