دامنه چیست و چگونه ثبت میشود؟
رشد روز افزون سایتها و شبکه های اجتماعی مختلف شرایط را برای کسب و کارها و مشاغل بسیاری راحت کرده و باعث پیشرفت در کسب و کار و فروش شده است. این اقدامات بر اساس اقبال مردمی از سایتهای مختلف میباشد که به همین میزان در جهت رشد و پیشرفت آن تلاش شده است.
در دنیای امروز هر نوع شغل و تجارتی به یک سایت مناسب و درخوری نیاز دارد تا بر اساس آن بتواند خود را به بازار دنیا معرفی کند و از طریق آن شهرت و منفعتی برای خود ایجاد کند. البته چه بسیار کسب و کارهایی که به صورت کلی در بستر اینترنت شکل گرفته و رشد و نمو پیدا کرده است. برای طراحی سایت و انجام امور مربوط به آن اقدامات زیرساختی مختلفی وجود دارد که شامل مباحث مختلفی میشود. از جمله این موارد ثبت دامنه و انتخاب نمونه مناسب آن است. در ادامه میفهمیم که دامنه چیست و چگونه ثبت میشود؟
تعریف کلی دامنه چیست؟
حتما تا به حال در موتورهای جست و جو کلمهای را سرچ کردهاید که در نتایج آن لینک هایی آمده که هر کدام به نوبه خود آدرس اینترنتی دارد. سایتها به صورت کلی بر اساس نام و آدرس اینترنتی که دارند راه اندازی و شناخته میشوند.
هنگامی که میخواهیم وارد سایت به خصوصی شویم آدرس و نام آن را وارد میکنیم و به صورت مستقیم به سایت وارد میشویم.
برای درک بهتر ثبت دامنه همانطور که میدانید هر کامپیوتری یک آدرس IP مخصوصی دارد که بر اساس همان میتوان آن را شناسایی کرد اما چون این آی پی ها از اعداد متنوع و مختلفی تشکیل شدهاند بعدها استفاده از دامنه ثبت شد و هر سایتی با اخذ نام و آدرس موردنظر راه اندازی میشود.
دامنه چگونه ثبت میشود؟
اولین اقدام برای طراحی سایت انتخاب نام مناسب برای سایت و دامنه آن میباشد که این دامنه بر روی هاست قرار میگیرد و حالت کلی سایت نیز با توجه به پنل هاستی که تعریف شده راه اندازی میشود.
شرایط و سلسله مراتبی برای ثبت دامنه وجود دارد که شامل موارد زیر میشود:
- انتخاب نام مربوط به موضوع سایت و حرفه
- بررسی موجود بودن آن در سایتهای فروش دامنه
- ثبت و خرید آن
- ثبت دامنه بر روی هاست خریداری شده
البته یک نکته در بررسی دامنه وجود دارد به این معنی که ممکن است نام و آدرسی که در نظر داریم قبلا توسط افرادی استفاده شده باشد که در این صورت ما نمیتوانیم از آن استفاده کنیم پس در این شرایط باید با تغییراتی بر روی نام دامنه مورد نظر اعمال کنیم.
پس از انواع این دامنه ها به دامنه آزاد و دامنه ثبت شده میتوان اشاره کرد. همچنین این دامنهها به صورت یکساله هستند و پس از یکسال در صورت نیاز باید تمدید شوند.
پسوند دامنه و انواع آن چیست؟
خود دامنه به صورت کلی شامل بخشهای مختلفی میشود که یک بخش آن پسوند میباشد که این پسوند همان کلمههای بعد از نام اصلی میباشد به عنوان مثال GOOGLE.COM قسمت COM آن پسوند میباشد که شامل موارد زیر میشود:
- COM
- IR
- NET
- ORG
- INFO
- GOV
پسوند .COM مخفف کلمه COMMERCIAL میباشد و بیشتر برای شرکتها و کمپانیهای بین المللی استفاده میشود که البته امروز برای بسیاری از سایتهای مختلف این نوع پسوند استفاده میشود.
بسیاری از کشورها به صورت اختصاصی دامنه ملی دارند که مربوط به کشور خود میباشد به همین منظور در کشور ما نیز این دامنه ملی به صورت IR میباشد و برای ثبت آن باید از سایت ایرنیک اقدام کرد و مدارم مورد نظر را آپلود کرد.
بسیاری از فعالان در حوزه شبکه، اینترنت و طراحی سایت برای راه اندازی سایت خود از پسوند .NET استفاده میکنند که مخفف NETWORK میباشد.
سازمان ها و نهادهای غیردولتی از پسوند ORG به معنی ORGANIZATION استفاده میکنند.
ایجاد سایتهایی به جهت اطلاع رسانی پسوند INFO مخفف INFORMATION را به کار میگیرند.
از پسوند GOV بسیاری از نهادهای دولتی استفاده میکنند.
چگونه دامنه را ثبت کنیم؟
ثبت دامنه از اولین مراحل برای راه اندازی سایت میباشد که لازم است قبل از خریداری آن آزاد بودن یا نبودن آن بررسی شود که برای این کار میتوان از سایت WHOIS نسبت به بررسی دامنه مورد نظر اقدام کرد.
برای خرید دامنه سایتهای مختلفی وجود دارد که میتوانید با ایجاد حساب کاربری نسبت به خرید دامنه مورد نظر اقدام کنید همچنین خرید هاست نیز اقدام بعدی میباشد که بسیاری از این سایتها شرایط مناسبی برای هر دو کار را ایجاد میکنند.
هاستها به صورت مدت دار و حجمهای مختلف عرضه میشوند که متناسب با نوع نیاز و شرایط سایت آنها را خریداری میکنیم.
فرق دامنه و URL
یک نکته مهم در بررسی دامنه بررسی تفاوت بین دامنه و URL میباشد که به تعریف آن میپردازیم.
همانطور که متوجه شدید دامنه به معنی نام اصلی سایت میباشد که بدون کلمه ی اضافی میباشد. به عنوان مثال SEOKHOB.IR یک دامنه است.
یک سایت صفحات مختلفی دارد که هر صفحه و برگه ای که وارد آن میشویم آدرس مربوط به خود را دارد که در ادامه دامنه اصلی پسوندهای دیگری به آن اضافه میشود که این اگر در صفحه “طراحی سایت” باشیم مسیر آن به صورت /طراحی سایت/HTTPS://SEOKHOB.IR/ می باشد.
URL در واقع آدرس مستقیم یک صفحه محسوب میشود که با وارد کردن آن در بخش URL موتورهای جست و جو به صورت مستقیم وارد صفحه مورد نظر میشویم که در سرعت انجام کارها بسیار تاثیرگذار است.
در مقایسه بین دامنه و URL میتوان به این نکته اشاره کرد که URL مسیر کاملی از صفحات مورد نظر ما است و اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار میدهد.
تفاوت دامنه .ir با .com و سایر دامنهها
ویژگی یک دامنه مناسب
انتخاب دامنه و ساب دامین مناسب یک فرایندی است که باید به آن توجه شود بسیاری از شرکتها با توجه به نام دامنهای که دارند شناخته میشوند که این نشانه از دقت و بررسی بازار دارد. همچنین از لحاظ سئو سایت نیز بر بخشهای مختلفی تاثیر گذار است. از این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مربوط به حوزه فعالیتی باشد
- از کلمات اختصار و کوتاه تشکیل شده باشد
- مشابه بقیه دامنهها نباشد تا بهتر دیده شوید
جمع بندی
طراحی سایت و انجام امور مختلف آن به شرایط مختلفی بستگی دارد که بهتر است برای پیشرفت مناسب آنها را در نظر گرفت. مجموعه سئو خوب با استخدام کارشناسان سئو مجرب شرایط مناسبی را برای مشاوره و انجام امور مختلف طراحی و سئو سایت فراهم کرده که میتوانید به راحتی با ما در تماس باشید.
دیدگاهتان را بنویسید