تفاوت وب سایت با وبلاگ در چیست؟
شاید این سوال در ذهن شما به وجود آمده که تفاوت وب سایت با وبلاگ در چیست و از آنجایی که این 2 اسم با هم شباهت دارند و شما متوجه تفاوت آن ها نباشید. ولی در هر صورت وبلاگ و وبسایت هر دو صفحه اینترنتی هستند و مربوط به اینترنت میباشند. ما میخواهیم در این مقاله به صورت کامل در مورد این تفاوت با شما صحبت کنیم تا تمام ابهامات شما از بین برود، با ما همراه باشید.
برای این که تفاوت وبلاگ و وبسایت را بهتر متوجه بشوید ما آنها را به صورت جداگنه برای شما توضیح دادهایم تا بهتر آنها را درک کنید.
وبلاگ چیست و چگونه میتوانید آن را بسازید
وبلاگ از 2 کلمه وب + لاگ ساخته شده است که وب به معنی شبکه جهانی و لاگ یعنی روز نوشت است، پس معنی کلی این 2 کلمه می شود یک شبکه جهانی که در آن روزانه محتوایی را مینویسند.
این محتواها میتواند یادداشت، مقاله، خبرها و… باشد که آن ها را مانند روزنامه دستهبندی میکنند و در شبکه جهانی (اینترنت) قرار میدهند. این دستهبندی به این صورت است که محتواهای جدید و به روز در صدر قرار می گیرد و محتواهای قدیمی پایینتر از نوشتههای جدید قرار میگیرد.
در وبلاگ میتوانید محتوایی آموزنده از یک موضوع خاصی که در ذهنتان دارید، قرار بدهید.
در اینترنت محتواهای وبلاگ را با عنوان پستهای وبلاگی میشناسند و در انتهای آن نظرات کاربران فعال است و کاربران میتوانند به آن نوشته امتیاز و نظر بدهند و حتی میتوانند در مورد آن محتوا بحث کنند. این روش بسیار خوب است چون نوشته اشتباهاتی که دارد را میتواند، بر طرف کند و اطلاعات زیادی را از کاربران کسب کند.
وبلاگنویسی یک کار بسیار راحتی است اما باید تکنیکهای وبلاگ نویسی را یاد بگیرید تا درآن به مشکل مواجه نشوید. یک نمونه از تکنیکها برای وبلاگ نویسی، خدمات سئو سایت است. یعنی هر چقدر که سئو سایتتان بهتر باشد، سایتتان بیشتر مورد پسند کاربران قرار میگیرد. اگر اطلاعاتی از سئو سایت ندارید، میتوانید با شرکت سئو سایت در ارتباط باشید تا آن ها تمام اطلاعات را در اختیار شما قرار بدهند.
ساخت وبلاگ چگونه است
ساخت وبلاگ آن قدرا هم سخت نیست و اگر موضوعی در دست داشته باشید میتوانید به راحتی آن را درست کرده و در اینترنت قرار بدهید. به طور کلی برای نوشتن وبلاگ، 2 راه دارید:
ایجاد وبلاگ اختصاصی: به این صورت است که شما یک دامنه خریداری میکنید و در آن محتواهایتان را قرار میدهید. شما باید سئو محتوا خوبی داشته باشید تا کاربران زیادی نوشته های شما را مطالعه کنند و از آن استفاده کنند. علاوه بر کاربران اگر شما سئو وب سایتتان خوب باشد، رباتهای گوگل شما را در صفحه اول گوگل قرار میدهد و در این صورت سایت شما بازدید بالایی داشته میشود.
ایجاد وبلاگ سازهای رایگان: در این وبلاگها، دامنهها به صورت رایگان است و نوشتهها به صورت زبان فارسی برای شما فعال است و شما بدون پرداخت هزینهای میتوانید نوشته هایتان را به اشتراک بگذارید تا کاربران آن ها را بخوانند و از آن محتواها استفاده کنند.
نمونههایی از بهترین وبلاگ نویسیها
وبلاگنویسی انواع مختلفی دارد و به دستههای مختلفی تقسیم بندی میشوند اما بهترین نمونههای وبلاگ نویسی شامل:
وبلاگ huffpost: این وبلاگ آن قدر موفق است که در بیشتر افراد در این دنیا از این وبلاگ استفاده میکنند. محتوای این وبلاگ، در زمینه اخبار میباشد.
وبلاگ moz : اصولا از این وبلاگ برای بهینه سازی سئو سایت استفاده میشود و این نوع وبلاگ یکی از بهترین و موفقترین وبلاگ ها است و افراد زیادی برای این که سئو سایتشان خوب باشد از این وبلاگ استفاده میکنند.
وبلاگ Engadget: این وبلاگ در زمینه فناوری اطلاعات کار میکنند و اخبار و اطلاعات فناوری و خدماتی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
در چه زمینههایی میتوان از وبلاگنویسی استفاده کرد
بیشتر وبلاگنویسی میتواند در زمینههای:
- کسب و کارهای اینترنتی
- اخبار
- وبلاگ شخصی برای نوشتههای خود
- سئو سایت
وبسایت چیست و چه کاربرهایی دارد؟
وبسایت، صفحه ای از اینترنت میباشد که توسط یک دامنه میتوان، یک محتوای چند رسانهای را تولید کرد. باید دقت کنید که هر وب سایتی که شما میخواهید راهاندازی کنید باید حتما یک دامنه (URL) داشته باشد و هر کدام از این وب سایتها باید نام خاص خودش را داشته باشد. دامنهای که با WWW. شروع میشود و با .COM, .ORG, .ir و… به پایان میرسد.
در واقع وبسایت مجموعهای از صفحات به هم پیوسته است که در آن افراد اطلاعات خودشان را قرار میدهند مثلا اگر بخواهند در مورد شرکتشان صحبت کنند، اطلاعاتشان را در چند صفحه و در یک دامنه به اشتراک عموم مردم میگذارند.
صفحات وبسایت معمولا با زبان HTML نوشته میشود ولی اگر شما میخواهید وبسایتی را راهاندازی کنید حتما نیاز نیست که دانش کد نویسی زبان HTML را بلد باشید.
در واقع برای ساخت وب سایت باید در آن مجموعهای از اطلاعات، اسناد، متن، رنگ، تصویر و… داشته باشید تا بتوانید یک سایت خوبی داشته باشید.
در چه زمینههایی میتوان از وب سایت استفاده کرد
بیشتر محتواهایی که در وبسایت میتوان گذاشت در زمینههای :
- ارائه خدمات یک شرکت
- بررسی اطلاعات لازم یک شرکت و یا سازمانهای دولتی
- انجمنهای انلاین
- کسب و کارهای اینترنتی بزرگ و کوچک
- بازاریابی دیجیتال
- ساخت وب سایت برای شبکههای اجتماعی
- ارائه اخبار و اطلاعات
- سایتهای آموزشی
تفاوت بین وبلاگ و وبسایت در چیست؟
همانطور که میدانید تفاوت آن چنانی بین وبسایت و وبلاگ نیست و هر دو در صفحهی اینترنتی هستند، اما یک سری تفاوتها را میتوان اینگونه گفت که:
- در وبسایت بیشتر محتواها در زمینه اطلاعات میباشد ولی در وبلاگها بیشتر برای نوشتن یک مقالهای استفاده میشود.
- در وبسایت بیشتر به حالت توضیحی است مثلا در وبسایتهای فروشگاهی در مورد یک محصولی توضیح میدهد، اما در وبلاگ این گونه نیست و در یک محتوا به حالت مقاله و یا نوشته بارگذاری میشود.
- در وب سایت مطالب زیاد به روز نمیشود و در بیشتر مواقع فقط یک بار نوشته میشود اما در وبلاگ مطالب همیشه به روز میشود و مطالب جدیدتری در صفحه قرار میگیرد.
- وبلاگ دارای یک پست وبلاگی است ولی وبسایت، محتوا متنی دارد
- در وبلاگ میتوان کاربران نظرات خودشان را بیان کنند پس یک محتوای تعاملی است اما در وبسایت کاربری در مورد محتوا نمیتواند نظری بدهد.
جمعبندی تفاوت بین وبسایت و وبلاگ در چیست؟
همانطور که اشاره کردیم وبسایت و وبلاگ تفاوتهایی بین آن ها وجود دارد اما هر دوی این موارد به صورت محتوا محور است و در آن باید محتوا بنویسید. برای این که محتوا های خوبی بنویسید باید از سئو سایت به درستی استفاده کنید تا کاربران محتواهای شما را بخوانند و در صفحه شما کاربران بیشتر باشند که در این صورت ترافیک سایت شما بالا میرود.
دیدگاهتان را بنویسید