تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک را بشناسید!
امروزه هر کسب و کاری برای گسترش برند و افزایش فروش خود به فعال بودن در بستر اینترنت نیاز دارد که خود این بستر شامل بخشهای مختلفی چون فعالیت در شبکههای اجتماعی و یا طراحی سایت میباشد. بسیاری از افراد با به کارگیری شبکههای اجتماعی و فعالیت مداوم در آن فروش خوبی دارند که برای گسترش و بهبود آن به طراحی سایت مناسب روی میآورند. زمینه طراحی مدلهای گستردهای دارد که به صورتی که در حالت کلی به دو صورت استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا و یا برنامه نویسی انجام میگیرد.
جنبه دیگر این سایتها حالت استاتیک و داینامیک آن میباشد که برای طراحی بهتر و رعایت نکات استاندارد بهتر است اطلاعت کافی در این باره داشته باشید. در ادامه به بررسی این نوع و تفاوتهای آن میپردازیم.
بررسی سایت استاتیک و داینامیک
برای درک تفاوت این نوع سایتها ابتدا باید به تعریف استاتیک و داینامیک بپردازیم به این منظور که استاتیک به معنی ایستایی و داینامیک معنی پویایی را میدهد که با توجه به این تعاریف سایت استاتیک یک نوع سایت ثابت و ایستا است که شامل صفحات ثابت نیز میباشد به این صورت که در حالت ابتدایی خود مانده است و هیچ تغییر و اقدامی بر روی آن انجام نمیشود.
طراحی سایت استاتیک چیست؟
از نمونههای طراحی سایت استاتیک میتوان به سایتهای شرکتی، رزومههای شخصی و نمونههایی که بیشتر فعالیتشان به منظور اطلاع رسانی میباشد، اشاره کرد. این نوع سایتها به صورت کلی با زبان نشانه گذاری HTML و CSS طراحی میشود که ساخت مدل استاتیک آنها هزینه کمتری دارد اما برای ویرایشهای احتمالی و برخی جایگذاریها باید به فرد سازنده دسترسی داشته باشیم که بهتر است از قبل به فکر این مسائل و ایجاد پنل دسترسی باشیم.
بررسی طراحی سایت داینامیک
سایت پویا وفعال که دائما در حال بروزرسانی و درج محتواهای مختلف است سایت داینامیک نام میگیرد به این صورت که معمولا به صورت سیستم مدیریت محتوایی هستند و پنل دسترسی دارند که افراد به راحتی میتوانند ویرایش و بهینه سازی انجام دهند.
کسب و کارهای مختلف و مدلهایی که نیاز به پیشرفت و شناخته شدن در حوزه و زمینه خود دارد طراحی سایت داینامیک انجام میشود که نیاز به بروزرسانی و فعالیت مداوم دارد. از نمونههای حالت داینامیک میتوان به سایتهای فروشگاهی، برندهای تجاری و… اشاره کرد.
طراحی سایت داینامیک با استفاده از CMS (سیستم مدیریت محتوا) انجام میگیرد به این معنی که از نمونه آن میتوان به وردپرس اشاره کرد که پنل کاربری ساده و استانداردی دارد که افراد میتوانند بدون دانش برنامه نویسی از آن استفاده کنند.
معمولا این نوع سیستمهای مدیریت محتوا از زبانهای PHP، ASP و… تهیه میشوند همچنین وردپرس خود با زبان برنامه نویسی PHP تولید شده که بسیار پرطرفدار و کمک کننده است.
استفاده از هر نوع این سایتها مزایا و معایب خود را دارد که بررسی آنها به ما در انتخاب درست برای طراحی کمک بزرگی میکند.
بررسی تفاوتهای کلی سایت داینامیک و استاتیک
برای بررسی تفاوتهای کلی این نوع سایتها به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- ساختار کلی
- محتوای داخلی
- هزینه
- نگهداری
- تعامل با کاربران
- به روزرسانی
ساختار کلی
یکی از جنبههای مهم تفاوت سایت داینامیک و استاتیک ساختار و پایه آنها میباشد به این صورت که بیشتر سایتهای استاتیک به صورت HTML و CSS طراحی میشوند و سایتهای پویا یا داینامیک از زبانهای برنامه نویسی که امکان ایجاد شرایط مدیریت محتوا و کاربری مناسب دارند تولید میشوند که معمولا این زبانها به صورت PHP، Python، ASP.NET و … میباشد.
محتوای داخلی
محتوا و صفحات کلی سایتهای استاتیک به صورت اولیه خود باقی میمانند و تغییر آنچنانی بر روی آنها انجام نمیشود اما در این ور قضیه سایتهای پویا به جهت گسترش فعالیت خود و افزایش رتبه بندی در موتورهای جست و جو دائم در حال فعالیت و تغییرهای مختلفی چون بارگذاری محتواهای مختلف متنی، تصویر، ویدئو، آموزش و… هستند که همهی این اقدامات به جهت انجام سئو سایت صورت میگیرد.
هزینه
در کل طراحی سایت با استفاده از زبانهای برنامه نویسی و یا زبانهای نشانه گذاری به نسبت دیگر سیستمهای مدیریت محتوا آماده مانند وردپرس هزینه بیشتری دارد. اما در حالت کلی ایجاد سایت استاتیک در مقایسه با سایت داینامیک کم هزینه تر میباشد به این صورت که سایتهای پویا علاوه بر هزینه طراحی سایت هزینههای دیگری به جهت تولید و قرارگیری محتوا و ویرایش و … دارند. که البته بسیاری از کسبوکارها به منزلهی سرمایه گذاری در آینده خود نگاه میکنند که به طبع نتیجهی مطلوبی خواهد داشت.
نگهداری
از لحاظ نگهداری و بررسی کلی سایت کار با نوع داینامیک راحت تر و نتیجه بخش تر است.
تعامل با کاربران
در کل هر سایتی که در حال فعالیت روزانه و بروزرسانیهای مختلف باشد به کاربران و رتبه بندی خود در موتورهای جست و جو اهمیت میدهد که تعامل کاربران با سایتهای داینامیک نسبت به سایتهای استاتیک بهتر است. که در واقع اصل هدف سایتهای پویا تعامل خوب و پایدار با کاربران است.
به روزرسانی
همانطور که در مطالب بالا اشاره شد به روزرسانی و درج محتواهای مختلف در طراحی سایت داینامیک راحت و کاربردی است.
مزایای طراحی سایت استاتیک
- امنیت بالاتر به نسبت سایتهای داینامیک
- هزینه کم طراحی اولیه
- سرعت بالا
- معایب طراحی سایت استاتیک
- عدم وجود پنل مدیریتی
- هزینه بالا در صورت به روزرسانی و ویرایش
- ضعف در انجام خدمات سئو
مزایا و معایب طراحی سایت داینامیک
از مزایای طراحی سایت پویا میتوان به ویرایش روزانه، دسترسی مناسب به هر دیتا و فایل، صفحات مختلف و نامحدود، طراحی سایت با سرعت بالا، انجام خدمات سئو بهتر و هدفمند، کاربری مناسب اشاره کرد.
انتخاب نوع طراحی سایت مناسب
هر فرد و کسب و کاری باید با در نظر گرفتن شرایط خود و هدفی که از طراحی سایت دارد اقدام به انتخاب کند به این منظور که هر کدام این سایتهای داینامیک و استاتیک برای مدلی مورد استفاده است و باید با شناخت مناسب نسبت به استفاده از آنها اقدام کرد.
حال این شما هستید که باید برای سایت خود تصمیم بگیرید و با توجه هدفی که مدنظر دارید استراتژی مناسبی را به کار بگیرید. برای مشاوره در این زمینهها و راه اندازی کسب و کار مختلف میتوانید با متخصین ما در سئو خوب در تماس باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
قطعا طراحی سایت وردپرسی الان خیلی به صرفه تر و بهتر شده