آموزش نوشتن توضیحات متا (متا دیسکریپشن) خوب

توضیحات متا دیسکریپشن چیست؟
متا در اصل به معنی توضیح می باشد که در مقاله متا تگ های سئو هم گفته شده است و ساختار سایت شما از چند نوع مختلفی تگ به کار رفته که هر کدام آن کاربرد مختلفی دارد.یکی برای بهینه سازی نحوه شمارش سایت شما در شبکه ها اجتماعی استفاده میشود و دیگری هم برای رابط بین ربات ها و موتور های جستجوی گوگل است.
در نتیجه هر متنی که داخل این تگ قرار بگیرد در صفحات جستجو به عنوان توضیح در هر صفحه از سایت شما قرار میگیرد تا هم جستجو برای کاربر ها بهتر شود و هم برای رابط بین ربات ها و موتور های جستجوی گوگل.
نحوه نوشتن توضیحات متا(Meta)
با اینکه فکر میکنیم که توضیحات دیسکریپشن اقدام مهمی نیست اما استفاده از متا تگ در جایی کار مهم خودش را دارد و نوشتنش هم قواعد خاص خودش را دارد .
طول توضیحات متا (Meta)
توضیحات متا هر صفحه سایت شما مثل (title یا عنوان) آن در محدودیت تعداد کلمات برای نوشتن است، یعنی نباید هر تعداد کلمه که دلمان بخواهد در آن قرار دهیم و باید دارای کلمات کوچک و کلیدی باشد که کاربر و موتور های جستجو گوگل متوجه بشوند .
البته دقت داشته باشید که طول توضیحات متا بیشتر از آن چیزی که شما داخلش نوشتید قسمتی از آن حذف میشود و به صورت نقطه چین (…) به ما نمایش داده میشود.
نوشتن توضیحات متا تکراری برای هر صفحه
یکی از اشتباهاتی که زیاد تکرار میشود و باید آن را رعایت کرد این است که نباید توضیحات متا دیسکریپشن سایت خود را چند باز تکرار کنیم مثال (برای ادامه مطلب به اینجا کلیک کنید) که این امر اشتباه است و باعث میشود به هنگام بررسی سایت توسط موتورهای جست و جو گوگل برایش مفهمومی نداشته باشد و به سایت شما امتیاز پایین بدهد.
و نکته ای مهم در اینجا این است که ممکن است یک سایت فروشگاهی طراحی کرده باشید و محصولات مشابهی مانند (لوازم آرایشی ، پوشاک ، عطر ، فرش و…) در سایت قرار بدید اما خبر خوب اینه که گوگل اجازه این کارو به شما میدهد ولی به شرطی که از تگ کنونیکال استفاده کنید.
تگ کنونیکال این امکان رو ایجاد می کند که وقتی شما محصولات مشابه با توضیحات مشابه میزارید گوگل اون رو به عنوان صفحه کپی ارزیابی نکند.
نوشتن توضیحات متا دیسکریپشن چه اهمیتی دارد ؟
تا چند سال پیش گوگل برای اینکه اعتبار سایت شما و صفحات شما را چک کند به بررسی جزئیات آن مشغول میشد، به عنوان مثال به بررسی چگالی کلمات کلیدی میپرداخت یا کلمه های کلیدی داخل محتواها را بررسی می کرد و یا کلیت توضیحات را مورد ارزیابی قرار می داد و… . اما وبمستران با بررسی شرایط گوگل و استفاده از تکنیک های مختلف این امکان را برای ما فراهم کردند که این امکانات ۳ تا فاکتور دارد.
نرخ کلیک:گوگل میاید با این کار هر صد یا هزار کاربری که وارد سایت های دیگری میشود در این مدت چند بار داخل سایت شما میشود .
نرخ پرش:گوگل به بررسی این شرایط می پردازد که چه تعداد کاربر بر اساس بی کیفت بودن محتواها ، جذابیت به چندان خوب سایت ، سرعت پایین سایت و… در چه مدت زمانی سریع از سایت خارج میشوند .
زمان ماندگاری:در اینجا هم گوگل بررسی میکند که سایت شما چه جذابیتی برای کاربر داشته است که طولانی مدت در سایت مانده است .
در آخر ما نتیجه میگیریم که نرخ کلیک در سایت ما بیشتر از چیز های دیگر به چشم می آید ولی چه چیزی در نتایج بهتر باعث میشود که بر وبسایت ما کلیک کنند؟ که می توان به این ۳ عمل برای نوشتن اصولی توضیحات متا دیسکریپشن توجه کرد:
- برندی که برای سایت دارید معروف باشد
- عنوان صفحات خوب باشد
- توضیحات متا خوبی داشته باشد
در کل بررسی این شرایط و استفاده از قوانین و استانداردها کمک بزرگی به پیشرفت و رشد سئو سایت می شود. یک نکتهی مهم در این بخش این است که باید به هنگام استخدام کارشناس سئو به رعایت این بخش ها از سمت آن ها مطمئن شوید که بهتر است از آموزش های اصولی و کمک بگیرید.
اصول نوشتن توضیحات متا دیسکریپشن چیست؟
۱. توضیحات متا جذاب
مهم ترین اقدام در سئو کردن تگ متا در سایت ها نوشتن متنی جذاب است که کاربر وقتی آن را می بیند جذب آن شود و در ذهنش باقی بماند مثلا این کلمات می تواند برای کاربر جذاب باشد کلماتی مانند:
- ارزان
- تکنیک
- تخفیف
- خاص
- سریع
و…
البته این ویژگی ها چیز های واقعی در صفحه شما است نه این که کاربر را با آن فریب دهیم که این نه تنها باعث بیرون رفتن کاربر از سایت میشود بلکه باعث می شود که امتیاز کمی از گوگل و موتور های جستجو بگیریم که باعث پایین رفتن سایت شم در صفحات گوگل می شود.
۲.از کلمات کلیدی استفاده کنید
توضیحات متا شما حتما باید داری کلمات کلیدی باشد. در کنار حفظ جذابیت متن از کلمه کلیدی اصلی با کلمات کلیدی دیگر استفاده کنیم همچنین پیشنهاد میشود که بین یک یا دو بار تکرار کلمه کلیدی استفاده شود و از یک یا دو کلمه کلیدی در توضیحات متا دیسکریپشن باشد.
۳.اگر ایده ای ندارید ننویسید
ننوشتن توضیحات متا از نوشتن یک توضیح متا نامناسب و بدرد نخور بهتر است. پیشنهاد میشود که اگر ایده مناسبی برای نوشتن توضیحات متا ندارید ام را خالی بگذارید و بادا خود موتور های جستجو گوگل از متن های دیگر وارد توضیحات متا دیسکریپشن میکند.
سخن پایانی
در نهایت برای انجام هر کاری رعایت اصول و قوانین آن شرایط و نتیجه بهتری را برای ما فراهم می کند به همین منظور باید برای پیشبرد سئو سایت خود نکات و اصول گفته شده را رعایت کنید تا به نتیجه رضایت بخش و مطلوبی برسید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
نوشتن متا دیسکریپشن خوب رو واقعا باید جدی گرفت من درکش کردم